sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Dagarna går

Publicerad 2011-02-28 15:18:44 i Allmänt

Ja jag var ju hos doktor och han pratade lite med mej och morsan sedan sa läkaren att han skulle gå och söka smärtdoktorerna men efter 45 minuter så kommer han in och säger att han inte får tag i dom och han ville inte ändra några mediciner för han var inte så kunnig som dom andra doktorerna i Umeå är men när dom inte ens svarar på sökningen vad gör man då åt de jag tyckte att han kunde väl ändra till den medicin jag hade förut och sedan plocka bort en massa andra men han ville inte röra mina mediciner,visst han kanske inte är den bäste på mediciner men när alla andra doktorer skiter i en då måste ju någon göra något för så här ska man inte behöva ha de.

Jag tycker faktiskt att jag har rätt att klaga när dom haft så lång tid på sej att göra något och inte gjort de det är de som gör mej förbannad.

Nu ikväll ska jag bara ta det väldigt lugnt och se nån bra film eller så vad vet jag.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Doktors möte

Publicerad 2011-02-24 14:13:35 i Allmänt

I morse när jag vaknade så mådde jag inge vidare och när klockan börja närma sej skoltid så blev det så att jag sjukanmälde mej.
 men jag har inte latat mej för de jag har både läst en massa om Aktier och hur man placerar pengar och så visst man kan ju gå via banken och låta dom sköta det,men när morsan lät banken göra det så då blev det bara minussiffror hela tiden så jag tror att om man pluggar in en massa fakta och lära sej lite om aktier så kanske det kan lyckas till slut.

Klockan 14:45 ska jag träffa doktorn uppe på sjukstugan och försöka få dom till att göra någonting visst det kanske inte löser sej på en gång men någon måste ju börja göra de för jag VÄGRAR att ha det så här det här är inget liv!!!!

Det finns inte någon som ens kan förstå hur det här är men jag kan gämföra det att om man har  hela ryggrade och så lägger man in den i ett trasa eller nåt och sedan vrider den åt olika håll som man gör när man vrider ur en trasa och man vill att all vätska ska  komma ut så då vrider man åt Extra hårt så kanske ni förstår att det kan vara jobbigt och jag ber om ursäkt om jag fräser åt er eller om jag har varit otrevlig mot er men denna smärta tar kol på en. JAG VILL HA ETT SLUT PÅ DET HÄR NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe!!!

Möte

Publicerad 2011-02-23 16:01:16 i Allmänt

Jag har ju under en lång period haft fruktansvärt med värk i både rygg och nacke det går inte med ord beskriva hur ont det har gjort och jag har ju sökt doktorerna som är med i de så kallade "smärtteamet" i Umeå det är en massa medicindoktorer som ska hetas hjälpa mej men det håller jag inte med om.Dom har inte gjort ett endaste dyft sedan November förra året.
Det är som om dom struntar i mej och vad jag än säger men nu när jag var i  dag på skolan så såg lärarna hur dåligt jag mådde och jag berättade för dom hur de hela ska hetas vara upplagt när det gäller min smärtlindring och vilka doktorer man ska vända sej till och då pratade jag Peter Fällbrink och Agneta Stenlund om de hela och då ska dom höra med skolsyster ifall dom från skolans sida kanske kunna få tag på läkarna och säga åt dom hur dåligt jag får må när jag kan vara i skolan och att dom måste ge mej någon form av behandling eller om dom kan skriva ut medicin som verkligen biter på min smärta.
Jag sover högst en timme per natt så jag är totalt slut på och nu har en annan doktor sagt att jag skulle skriva en anmälan för som dom har behandlat mej för så illa ska ingen behöva uppleva.


I morgon så har jag lyckats att få en tid hos den doktor som har hand om mej anledningen till varför jag inte pratat med honom tidigare beror på att han har varit borta länge.Vi får väl se om dom får tummen ur ändan och gör någoting åt de här för nu har jag fått nog!!!!

Tack för titten välkomen åter!!!

Sampe

Inte mycke

Publicerad 2011-02-21 14:25:31 i Allmänt

I dag kommer jag inte att skriva så mycket har inte så mycke nytt att berätta mer än att jag var på en mattelektion i skolan och efter de så hade jag lunch men under lunchen så började jag känna mej lite dålig det värkte som bara den i hela kroppen så det var bara till att sjukskriva sej och försöka ta igen sig lite.

Jag kommer att skaffa ett till mobilnummer tills allt löst sej men jag kommer att ha kvar mitt gammla nummer så det är bara att ringa till mej om det skulle vara något och om jag ska ringa någon kommer jag att använda det nya nummret för det blir billigast på de viset.

Jag har fått två stycken komentarer om det jag tidigare sagt och om den som skrev den ena komentaren kan ju skriva upp sin mail om han/hon har något att säga mej så kan vi snacka om det eller även om det bara är ett skämt så skulle det bli lättare.

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Hur tänker dom?

Publicerad 2011-02-20 12:05:03 i Allmänt

Nu har jag kommit fram till  att jag faktiskt får lov att skärpa mej och börja uppdatera bloggen som förut!

Det har ju gått några dagar sedan sist jag skrev och det har hänt saker vill jag lova för jag skrev ju tidigare att en kille från Aftonbladets sportdel ringt och sökte mej för att höra vad jag tyckte om att Foppa sluta,jag väntade ju att han skulle ringa mej och vi pratade ett bra tag och dagen efter så var det repotarge om det jag de jag sa och det tycker jag blev rätt så bra men mer vill jag inte säga om de efter som det kan verka som att man skryter och det vill jag inte.

Samma dag så får jag ett medelande på Facebook av en redaktör från P3 och dom ville intervjua mej dagen efter i ett program mellan 7:45 till 8:00 och jag tvekade först men hon övertalade mej och jag väntade och väntade på att dom skulle ringa upp och klockan den gick från 7:45 och blev 8:00 och då ringde jag upp och frågade vad dom höll på med? Då svarar hon med ett Sms "tyvärr så fick vi en oväntad gäst till programmet så det blev inget" inte de att jag direkt blev sur över de jag tycker bara att det hör till god ton att  höra av sej mer än ett Sms.

Jag har ju fått vänta och vänta på att läkarna ska göra något ända från i November förra året då dom ändrade om min mediciner för att dom sa att det skulle bli mycke bättre med dom nya medicinerna.Men jag sa till redan från första början att den inte fungerade lika bra som den andra och att jag inte kunde vara aktiv som jag kunnat förut men ingen har gjort någonting förren i Fredags då ringde jag upp ¨på Sjukstugan här i Storuman och då var inte min ordinarie doktor där så jag skulle träffa hans vikarie och den vikarien är en av dom bättre läkare jag träffat hon lyssnar då på vad man säger och hon försöker då hjälpa en ,dom andra har ju haft flera månader utan att ha gjort någonting och den här doktorn ringde ner till en doktor som jag har nere i umeå och hon ordnade ut en annan medicin och den medicinen har då hitentills fungerat bra,visst det kanske inte är hela lösningen på problemet men jag tänker då äta den medicinen ända fram tills att dom övriga doktorerna börjar göra något.

Ja nu vet ni vad som hänt dom senaste dagarna och ikväll så spelar Björklöven hockey och det är en av dom viktigaste matcherna i hela säsongen det handlar om att hålla sej kvar på andra plats eller så blir det tufft att ta sej till kvalseringen men jag tror på grabbarna vi ska fixa de !!!!!!

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Konstig uppvaknande

Publicerad 2011-02-15 10:18:11 i Allmänt

Jo i går så kom vi hem från mormor i ( Vindeln) men vi mellanlandade i Lycksele för att göra en röntgen där jag ska stå och försöka att svälja kontrastmedel ( ett medel som gör att man ser vart vätskan tar vägen och ifall det stannar någon stans) Det kan jag säga att det dära medlet som jag skulle försöka att svälja är det mest vidriga jag någonsin smakat men det var bara att försöka stå ut den tiden som det skulle ta för att undersökningen.Redan efter tredje gången så stoppar läkarna undersökningen och sa att jag kunde gå och klä på mej.När jag tagit på mej kläderna så säger den doktor att han inte fick säga hur resultatet blev men det är nog som jag sagt hela tiden att det inte går att sväja för varför annars avbryter dom undersökningen om det i vanliga fall skulle vara mycket längre.

Så igår kväll så var jag helt slut på så jag somnade där vid halv sju  och medans jag ligger och sover ringer ett 08 nummer alltså från Stockholm några gånger och sedan så ringer ett mobilnummer som sedan talat in ett medelande på telefon men det visste ju inte jag för när jag väl har somnat är det nästan helt omöjligt att väcka mej.Så i morse när jag vaknar så då hörde jag av röstbrevlådan och då var det en kille som jobbade på Sportbladet ( aftonbladets sportdel) och han sa att med tanke på att Peter Forsberg ska sluta spela hockey så undrade han om han fick intervjua mej med tanke på att när jag träffade "Foppa" så lovade han ju när jag satt där men också i direktsändning att han någon gång skulle ställa upp för Björklöven.Han ville även höra vad jag tycker om "foppa" vad han har gjort,inte bara inom sport utan han har även gjort saker för sjuka barn  hälsat på dom på lassaretet med mera. En annan sak är när han samlade ihop NHL-spelare från Västmanland och spelade ju turneringar och alla intekter gick till välgörande ändamål.
Så jag ringde upp numret men fick inget svar då prövade jag 08-numret men inget svar där heller men efter ett tag så får jag ett Sms av honom och han skrev att han har jobbat hela natten men att han ville gärna prata med mej och frågade om det gick bra att prata när han vaknade istället.

Så i dag ska jag ju på skolan men fick reda på att psykologi läraren är sjuk ännu så det skulle bli självstudering istället.När klockan blir tio i tolv så börjar jag och då har jag Svenska och jag hoppas då att inte alla dom andra eleverna är sjuka så att det inte bara blir jag men men det går nog de me:-P

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Nästa hållplats Björklöven!!

Publicerad 2011-02-13 10:36:27 i Allmänt

I går så var det en sämre dag för mej hade rätt så ont så jag kunde inte göra så mycke mer än att vi for ut på byn och träffade en bekant till oss.Vi satt och åt mat men sedan fick vi lov att fara tillbaka till mormor så jag fick lägga mej för att vila ryggen.

I går så spelade ju Björklöven hockey och då vann ju Löven med 4-0 mot Kovland som inte hade en skans det var som om dom spelade i en helt  annan divition typ divition 50 eller nåt.


Men idag så känns det rätt så bra och om allt går enligt planerna så ska jag och morsan åka och se Björklöven spela hockey mot Hudviksvall.Så jag hoppas att Björklöven visar samma kämparglöd som iförra matchen så kommer vi att krossa Hudviksvall.
För i går så vann ju Löven med 4-0 mot Kovland som inte hade en skans,det var som om Kovland spelade i en helt  annan divition typ divition 50 eller nåt.

Nu är det bara att vänta tills klockan två då det är tänkt att vi ska fara så jag får väl försöka slå ihjäl lite tid på att se film eller nåt på dator ja det löser sej nog..

Tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Nu kanske de händer nåt

Publicerad 2011-02-11 11:11:10 i Allmänt

Jo igår så var jag nere i Umeå på lassaretet och skulle träffa en lungdoktor och prata lite och sedan bli undersökt.När vi då var på väg dit så gruvade jag mej rätt så mycket över att jag inte kunnat använt andningsapparaten som jag borde gjort.
När vi då är där och först pratar med doktorn och berättar hur jag har det med värken och att ingen doktor i smärtteamet( ett gäng läkare som ska hetas vara kunniga när det gäller smärta) inte gjort något utan det är nästan som om dom skulle lämna mej åt mitt öde,ja inte att jag skulle dö men att dom inte bryr sej.
Efter att vi pratat en stund och jag fått berätta hur jag har det på nätterna men också på dagarna så säger läkaren att han skulle prata med högsta cheferna när det gäller smärtteamet och säga åt dom att hjälpa mej och om dom inte hjälper då sa den här doktorn att jag ska skriva en anmälan till patienskadenämnden.Där ska jag skriva hur jag blivit behandlad av doktorerna och att dom inte gjort ett ända dugg sedan 18 November då dom skulle hetas ta  över " ANSVARET" för mej och min medicinering och hur jag har fått lida bara för att dom inte gör sitt jobb.För det är ju därför dom får lön att dom ska hjälpa folk , men dom bryr sej väl inte hur patienterna får lida för att dom inte gör sitt jobb dom får ju lön i vilket fall som helst.

¨Men vi får väl se hur det löser sej på nått sätt blir det då.

Nu vill morsan och mormor fara ner på byn för att handla lite mat det är ju nästan veckans höjdpunkt för mormor så jag kan förstå om dom vill att vi ska fara får väl se hur lång tid det tar.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Man blir aldrig klok

Publicerad 2011-02-08 08:18:35 i Allmänt

Ja det är då de jag kan säga att nu igår så ringde jag doktor här i Storuman och vi pratade en stund och han sa att han skulle skicka iväg en sjuksköterska till morsans jobb där jag skulle vänta för att dom skulle ta en massa prover på mej.Jag visste ju att jag skulle missa en stund av första lektionen så jag ringde och informerade lärarna om de.Tiden gick och jag väntade ända till klockan var 11:20 då ringer vi till sjukan och frågar vart dom håller hus för jag hade ju en lektion 11:40 dom sa bara att jo sjuksköterskan har just varit och hämtat provrör och en massa etiketter så det skulle inte dröja så länge.Klockan gick och den blev halv och sedan tjugo i sedan tolv men men tänkte jag dom kommer väl snart.När klockan var kvart över två då fick jag nog då ringde jag upp på sjukan och dom sa att "dom hade ju varit hemma hos mej och det inte var någon som öppnade" Men HALLÅ!! vi hade ju sagt att jag var på morsans jobb hon kunde bara beklaga och hon bad mej komma upp klockan 8:30 i dag istället.

När vi ringde och sökte doktor för att få prata med honom inte för att ta en massa prover.När jag då sitter i ett behandlingsrum och dom håller på att sticka så tittade läkaren in och då frågade jag varför jag inte fått någon tid och han försökte prata bort de hela.Han sa att han har fullt upp och att ända tiden han hade denna vecka är på Fredag och då är jag i Umeå på sjukhuset som vanligt och då kunde han inte ge någon tid för nästa vecka är han borta så det kommer att dröja ifall jag nu ska måsta vänta på honom.

Efter att vi varit där så visar det sej att en av mina lektioner är inställd så jag började inte förren 11:50 och då var det svenska och det är inte mitt ämne jag begriper inte varför det ska vara så krongligt med alla Svenska gramatiken tar kål på en men men det är inget att göra åt det är bara att köra på som vanligt.

Tack för titten välkomen åter!!

sampe

nästa vecka

Publicerad 2011-02-04 12:37:53 i Allmänt


Dom senaste dagarna har jag inte mått så värst bra en del sitter i värken men jag tror också att jag dragit på mej en förkylning eller två så jag har inte kunnat vara i skolan och jag har inte haft ork att göra jobbet hemma för kroppen måste ju ha all energi åt att bli frisk och kry igen.

Vi får väl se hur nästa vecka ser ut ifall jag har blivit frisk så ska jag och morsan prata med doktorerna men om det dröjer innan jag får träffa dom så kommer jag att arbeta på för fullt som vanligt för det blir ju inte bättra av att  låta bli att göra de.

Nu ska jag ta och ge mej på lite skolarbete i svenska det här med Ronja Rövardotter har suttit ner och "kladdat"  lite och strukit ut en del ord eller gjort om dom så det låter lite bättre men nu är det bara till att börja på datorn om jag nu kommer ihåg lösenordet :)

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Luspengymnasiet!!!!

Publicerad 2011-02-01 12:40:30 i Allmänt

Dom senaste dagarna har jag haft mer och mer smärta både på dagen men framför allt på  natten så jag känner mej som ett vandrande lik när man har så pass ont att jag inte kan sova men jag försöker att härda ut ett tag till.

I natt vid halv två så då vaknade jag och hade väldig kraftig värk och då satt jag från halv två och ulkat ( att man håller på att spy men att man kämpar emot) ända till kvart i fem och då hade jag ju väldigt ont i nacken men sedan efter jag hade kräkts så lättade smärtan.

Men jag valde att inte gå till skolan fast jag skulle behöva det med tanke på om jag ska klara nått enstaka betyg.Jag vet inte riktigt hur man ska lägga upp de hela för att man ska få det att fungera och på bästa sätt men det kanske löser sej på något sätt för.

Jag måste bara få säga att den bästa skolan i Världen   är Luspengymnasiet för dom inriktar sej på varje elev från person till person och jag är så himmla glad varje gång jag kan gå till skolan inte bara för att arbeta utan även hänga med kompisar

Det ända jag inte gillar just nu är Svenskan som vi jobbar med just nu är inte kul för då skulle vi skriva om Astrid Lindgren men sedan så skulle vi skriva om en figur som Astrid gjort och då valde jag Ronja rövardotter och jag är ju färdig med ena uppgiften men när det gäller Ronja så är dom så himmla petnoga för jag hade gjort klart de arbete men då sedan när jag lämnar in de så har jag fått bakläxa så jag fick tillbaka ronja arbetet och ska nu måste skriva till de som det borde vara och jag och Svenska gramatiken går inte ihop så det är bara att söka på skoldatanätet och be dom översätta så att jag förstår.

Nu ska jag ta och lägga mej en stund och vila nacke och rygg men är det någon som vill mej något är det ju bara att ringa på mobilen 070-562 47 16 ha en fortsatt bra dag!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela