sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Tur i oturen!!

Publicerad 2012-11-27 12:29:18 i Allmänt

Igår kväll medan morsan var på styrelse möte tänkte jag baka en äppekaka som ¨jag köpte på ica som är bara att lägga in i uugnen.Det gick inge vidare för jag hade slagit på plattan istället för ugnen och uppe på plattan hade jag en marmeladburk och då ringer telefonen så jag svarar i och glömmer av att jag hade slagit  på ugnen och går in i ett annat rum.När jag slutat prata i mobilen skulle jag gå ut i köket för att göra äppelkakan  öppnar jag dörren då är det väldigt rökigtf och ser hur marmelad burken var alldelens svart ,tar en trägaffel och lyckats lyfta upp burken (utan att bränna mej) ner i en ugnsäker form sedan stängde jag av spisen öppna köksfönstert starta fläkten höppna även andra fönster. Jag ringde sedan till mamma som var på styrelse möte vad som hade hänt och  bad henne komma hem.
Det var då tur i oturen att jag uptäkte det i tid innan det börjar brinna då vet man ju aldrig hur det skulle ha gått:

Nu håller vi på att packa det sista innan vi ska fara till så nu hinner jag inte skriva mer och jag kommer inte ha med mej datorn eftersom vi inte kommer att vara borta så länge det blir bara en massa onödigt dragande.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Skoldag !!

Publicerad 2012-11-26 14:17:24 i Allmänt

I dag kände jag att kunna orka med att åka på skolan för att ha lektioner för att få något annat att tänka på.Vi gick igenom flera datum som det är en " annorlunda" skoldag. Vi fick även reda på att vi ska göra en CD-skiva som vi sedan kommer att åka runnt till olika Ica butiker i Västerbotten  för att försöka sälja och marknadsföra oss.Hela klassen ska medverka på något sätt och jag sa " jag vägrar då att sjunga för om cd-skivan ska säljas bör dom inte låta mej sjunga för då blir det inga skivor sålda"

Jag blev tvungen att fara från skolan redan vid tio eftersom jag skulle åka upp på sjukstugan.
Nu sitter jag på jobbet och väntar på att morsan ska bli klar så hon kan skjusa hem mej eftersom jag inte pallar mer måste få komma hem ta medicin se nån bra filmn och ta de lugnt.
tack för titten välkomen åter
 
Sampe

Möte med dietist och läkare

Publicerad 2012-11-22 13:24:47 i Allmänt

I dag hade vi möte uppe på sjukstugan  med både dietisten men även med läkare.Det gick rätt bra ändå jag hade inte gått upp så mycket men med tanke på att jag var nere i Umeå och gjorde undersökningen och varit fastande i en och halv dag så är det förståeligt.
 
Jag läste i Vk om att vi i storuman ska starta  glesbygdsmedicincentrum där patienter i glesbygden ska kunna fara till en lokal  på hemorten och via en videolänk mot sjukstugan  där patienten ska ta puls och blodtryck men även blodprover själva och får instruktioner om hur dom ska analysera proverna som sedan ska föras in i datorn.Var är svensk sjukvård på väg? snart ska man väl för att korta ner vårdköerna genom att man får hem ett gör det själv kitt och en brukanvisning om hur man ska operera sej själva :)
Man vet ju aldrig.
 
 
Tack för titten välkomen åter
 
Sampe

Typiskt!!!!

Publicerad 2012-11-20 10:06:00 i Allmänt

Nu denna dagen då jag kände att jag skulle orka me att gå till skolan och gör mej i ordning far förbi morsans jobb för att hämta skolböckerna och ringer till läraren och får då veta att  jag inte har några lektioner i dag!!Det är så TYPISKT den dagen jag orkar me skola ska man vara ledig!!!  Det enda positiva med de hela är att jag hamnar då inte efter iaf.
Sitter just nu på morsans jobb med datorn men har ju inte mitt usb minne med mej så jag har ingenting att jobba med. Jag tänker inte åka hem eftersom jag ska upp på sjukan klockan 12:00 för att lägga om såret.Vi kollade igår hur det såg ut och det såg värre ut igen så vi får väl se om det blir en ändring i omläggningen.
Tack för titten välkomen åter
Sampe

Sitter i än

Publicerad 2012-11-19 12:22:55 i Allmänt

 
 

Igår så vaknade jag ungefär tjugo i fyra och hade mycke värk så jag klev upp eftersom jag vet att det inte är någon ide att ligga kvar i sängen .Normalt så tar jag morgon medicinen 06:00 men nu blev det en stor miss glömde att ta medicinen och det var inge bra ,eftersom jag brukar i vanliga fall ha jätte ont men nu var det extremt ont!!

Hela gårdagen var en smärtsam dag kunde knappt röra mej så det blev mycke filmer som jag låg och tittade på för att försöka tänka på något annat smärtan.

Nu i dag så känner jag mej helt slut på orkar knappt något är nog svårt att ens komma på vad jag ska skriva här på bloggen.

Tack för titten välkommen åter.

Sampe

Nu är det gjort!

Publicerad 2012-11-15 09:06:40 i Allmänt

Igår redan klockan 08:00 fick jag åka ner till operation 3 så nu är operation nummer 50 gjord. Det gick bättre än jag trodde.Det visade sej att jag hade fel sorts knapp som inte passade. Jag fått massor av skavsår inne i magen och det var därför det gjorde ont när jag åt.Nu har dom bytt knapp till en som passar som den ska. Jag hoppas att såret ska läka med tiden men jag ska fortsätta äta bedövningsmedlet några dagar till.
 
Vi sov över hos mormor i natt och ska nu idag åka hem men vi tar det lugnt dels för att jag har så ont i ryggen och dels för att delt är halkigt.
 
När vi kommer hem blir det nog till att vara hemma för min del efter att ha åkt så pass långt brukar jag ha väldigt ont.Jag vet inte om jag orkar fara till skolan imorgon jag får ta en dag i taget som det är nu.
 
Tack för titten välkomen åter!
 
Sámpe
 
 

Undersökning

Publicerad 2012-11-11 15:15:58 i Allmänt

I morgon kommer vi att fara ner till mormor i Vindeln och sova över där eftersom jag har ju så dålig rygg och efter att ha åkt så länge brukar jag ha väldigt ont i ryggen.Det är tur att vi har mormor i Vindeln som vi alltid är välkomna att sova över och hon har alltid mat hemma  och det är Världens bästa Hotell!!!
Jag vet inte direkt vad jag ska göra om det endast är en undersökning eller om det blir att dom gör ett nytt hål för knappen.
Skulle de bli så blir det ju att jag ligger inne ett tag så idag håller vi på med dels att flytta saker hem men också för att packa om i väskorna de vi behöver ta med mediciner,kläder,dator med mera.Om jag inte hade datorn med mej så skulle det bli väldigt långtråkigt eftersom det inte finns något att göra på avdelningarna.Ibland så om man har tur att det finns tv på rummet men det finns knappt några tv kanaler endast 1,2,4,6,7, men det är ju bättre än inget.
 
Tack för titten välkomen åter!
 
Sampe

Nu händer det något?!!

Publicerad 2012-11-09 10:29:00 i Allmänt

 skrev detta igår
 
Även fast jag vet att sondnäringen är livfsnödvändig är inte lätt att försöka pressa i sej maten när det gör så fruktansvärt ont det är som att göra harakiri (det gjorde ju Japanerna när dom tog ett självmord genom att sticka in kniven i sej) för så ont gör det när jag rör vid knappen och ännu mer när jag äter.Läkaren sa att så fort hon får reda på något från läkarna i Umeå så medelar hon mej.

Skriver nu  idag
När vi var på Ica igår ringde det dolt nummer  på morsans telefon.Det var från sjukan som hörde av sej för att berätta att dom hört av sej från Umeå det blir inte nu i veckan men på tisdag ska jag vara där antingen för att göra en undersökning eller en operation.Det känns skönt att fått veta vad som väntar för att inte veta vad som väntar är det värsta jag vet.
Om det nu blir en operation så blir det den 50de operationen som jag går igenom jag vet inte om det är något att fira men så är det iaf.
Nyss kom läkaren in för att gå rond och det var inget märkvärdigt utan det blir utskrivning här ifrån måndag så vi kan åka ner och sova över hos mormor (världens bästa hotell) natten innan eftersom jag inte pallar att åka ner samma dag för efter jag åkt så långt är jag som ett slakt.Det spelar ingen roll när det är vilken tid på dygnet det är man är alltid välkomen  till henne.
Tack för titten välkomen åter!
Sampe
 
 
 
 
 

Något måste göras!!!

Publicerad 2012-11-06 13:00:13 i Allmänt

Jag ar ju under en längre tid haft ont kring knappen och det har ju bara blivit värre medan läkarna sagt " Det blir bättre när du går upp i vikt " men hur ska jag kunna gå upp i vikt när jag inte kan få i mej näringen?
Fick veta igår att knappen skaft och iriterat och det är förklaringen till varför jag har så ONT!!
En sak som jag tycker är dåligt inom sjukvården är att man som patient ska måsta vänta timma ut och timma in på att läkaren ska komma och gå rond och man inte får lämna rummet men om jag bara är på toa för att kissa så har dom inte ens tid att vänta utan att dom säger " jag kommer tillbaka senare" vilket kan betyda sent på kvällen eller nästa dag.
Kirurgen i Umeå är vidtalad och dom ska kalla ner men nu i veckan för att se om jag måste göra en en gastrostok som dom misslyckades i Lycksele.
Vi vet inte när det blir när det blir av men dom har lovat att det blir nu veckan.
Mitt i all bedrövelse så fick jag ett glädjande meddlande på Facebook från min kära vän Christian Lechtaler , ass tränare i Frölunda och den som besökte mej första gången på sjukhuset 1999,då lagapten i Björklöven. Han önskar träffa mej i Skelefteå  när Frölunda ska spöa Skelefteå AIK.Det betyder VÄLDIGT mycket för mej att ha en sådan fin vän som  honom.
 
Jag hoppas på en lösning för så här orkar jag inte ha det.
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Då var det dags igen :(

Publicerad 2012-11-05 10:09:37 i Allmänt

Jag träffade läkaren nu idag och eftersom vi inte vet varför det gör så fruktansvärt ont!!!! i knappen och läkaren pratade med  en läkare i lycksele kom dom fram till att jag läggs in igen för att utreda vad som är på tok.
 
Det känns inge vidare att behöva läggas in igen men om det kan leda till att jag får någon hjälp så vore det toppen för så här kan jag inte ha det.'
 
Nu ska jag åka hem och packa allt som ska med och sedan 15:00 upp på sjukan igen  för inläggning.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

AJ SOM *******

Publicerad 2012-11-04 15:48:44 i Allmänt

Jag har ju under en längre tid haft SMÄRT besvär vid knappen som gjort så ont men att läkarna inte tar detta på allvar när dom säger " det blir nog bättre när du går upp i vikt " det är lätt att säga så när man inte upplever det själv.Det har varit ett helvete dom senaste dagarna och det har knappt kunna nudda knappen utan att det gör ont.
 
I morse så bestämde jag mej för att byta knappen till den storlek som jag borde ha med tanke på att värken skulle lätta.Det var väldigt kämpigt att utföra knappbytet när det hela tiden gjorde ont men till sist var det gjort men trotts detta är värken kvar.
 
Jag ringde till sjukan för att höra om att få träffa en läkare men eftersom det är helg är ju inte de läkare som jag just behöver  så ska jag försöka klara mej till i morgon men det är inte lätt när det gör så ont!!
 
Det kommer nog bli lite sova inatt men då är det ju tur man har en dator iaf.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe
 
 

logoped

Publicerad 2012-11-01 12:58:37 i Allmänt

Jag har aldrig  gillat min röst sedan jag blev sjuk 1999 då jag blev 50 procent förlamad i svalget och blev även trakeotomera  för er som inte vet var det är  att man gör ett hål i luftstrupen för att man ska kunna andas.

I morse ringde jag ner till Lycksele till logoped motagningen för att få träffa en logoped för att kanske kunna förstärka rösten så jag inte låter hes hela tiden för det är många jag pratat med i telefon som tror att jag är ett barn och som vill prata med en vuxen.

Jag fick reda på att jag måste be en läkare här ifrån skriva en remiss för att kunna få träffa någon som kanske kan hjälpa mej för det är inte roligt när man ska prata med någon och rösten spricker hela tiden.

Ibland kan jag inte ens göra mej hörd och vissa gånger blir man bara avbruten hela tiden när man håller på att prata med någon och en annan person kommer in och börjar prata om något helt annat.

Hon jag fick prata med sa efter att jag beskriver vad jag skulle vilja ha hjälp med sa hon att jag borde prata med en logoped så hon fick mitt nummer så skulle dom ringa upp senare. När logopeden ringer upp berättade jag ju om mitt problem och hon tyckte att jag borde åka ner dit för att  vi skulle träffas men då måste jag be att någon läkare här skriva en remiss till logopeden.

Ja nu vet ni vad som händer.

Tack för titten välkommen åter!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela