sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Jag Lyckades!!!!

Publicerad 2013-04-30 17:13:48 i Allmänt

Idag så var jag på skolan på lektion och dom tidigare gånger jag varit där har jag måsta åka hem innan ens lektionen var slut men idag så kunde jag vara med på alla lektioner!!Det är flera år sedan jag orkade med att vara i skolan en hel skoldag och jag känner mej stolt över att ha kunna göra det och det är så grymt kul att vara där det går inte med ord beskriva hur glad jag är.
Nu ikväll så ska det ju va Majbrasa uppe vid folkhögskolan och det kommer att vara utställning på skolan och jag ska visa morsan vart det är jag brukar sitta och jobba på musiken men också dom andra klassrummen som jag har lektioner i. Jag har ju en speciell stol som är anpassad efter mej som jag alltid sitter i för annars så får jag så fruktansvärt ont i ryggen. Vi är ju i olika klassrum och då måste jag ju ta med mej stolen dit i det klassrum som jag ska vara i men det är lite bökigt för mej att flytta den själv så vaktmästaren brukar hjälpa mej med det.Folkhögskolan är den bästa av alla skolor jag gått på här i Storuman för dom hjälper mej med det jag behöver och att allt går att fixa på ett eller annat sätt.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Nedra skit

Publicerad 2013-04-29 08:55:07 i Allmänt

Nedrá skit när jag är på väg till morsans jobb så får jag reda på att vi är lediga idag varför ska det alltid vara så att när jag väl är nog pass bra att kunna fara till skolan så är vi jämnt lediga!!!!
Nu när det inte blir skola så ska jag försöka ordna och instalera office paketet på denna dator det är ju så jobbigt att inte kunna skriva något i word men även jobba i andra program när alla funktioner ligger nere.Om jag nu lyckas med de ska jag fortsätta skriva på min bok för det blir extra roligt att skriva när jag får räkna in de i skolarbetet!!
Det är helt otroligt hur pass mycket bättre det känns i ryggen och jag har mycket mindre smärta ifrån såret jag har ju haft det det i två års tid och jag fattar inte hur dom läkare som ska hetas vara specialister som sagt att jag ska lägga om såret med ett förband som var helt fel som gjort att det inte har läkt och rivit upp såret så fort man skulle byta förband.Att  specialister inte visste bättre och man undrar ju hur om dom nu är  specialister och att det är bedrövligt att det  "bara" var en vikarierande vanlig läkare som kom på det rätta omläggningssättet som fungerat bäst och som gjort att såret snart har läkt!!
Nej nu är det bäst att börja göra någonting.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Enorm skillnad!!

Publicerad 2013-04-28 12:10:42 i Allmänt

Ni kan inte ens ana hur ont jag haft i ryggen med tanke på såret och att jag knappt kunnat sova om nätterna för att det ha gjort så fruktansvärt onthela tiden.Efter att vi börjat lägga om såret på ryggen på ett annat sätt så känns det enormt mycket bättre det går bara inte att beskriva för under två års tid har jag gått med detta sår och haft så mycket smärta och inte kunnat göra saker jag velat göra på grund av såret tex att vara i skolan och om nu såret läker så blir det en dröm som går i uppfyllelse.
Vi ska idag skicka iväg papper till Patientnämnden angående all kränkning jag måsta utstå när det gäller det här med att jag inte kan svälja när vissa personer inom vården sagt "det är inget som är fel det sitter bara i huvudet"  När jag ville göra en undersökning som kunde bevisa att jag haft rätt hela tiden men som barnläkarna inte tyckte det var nödvändigt eftersom dom visste ju att det inte var något fel utan att ens undersökt mej.
Med facit i hand visar det ju sej att jag haft rätt hela tiden och vill nu ha upprättelse !!!
tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Skrivelse

Publicerad 2013-04-27 09:41:06 i Allmänt

Idag så ska vi börja på en skrivelse som vi ska skicka in till patientnämnden angående all kränkande behandling som jag fått  utstående för att jag inte kan svälja eftersom vissa personer inom vården inte trott på mej och sagt att det inte alls är något fel på mitt svalg utan att det bara var frågan om viljan och jag fått utstå en massa kränkningar utan att dom ens gjort undersökningen som bevisade att jag haft rätt hela tiden. Det kommer att ta lång tid att skriva ner allt men det är det värt.
Vi ska nu klockan 10 åka på apoteket och hämta ut min medicin som vi glömde att hämta ut igår och som tog slut nu på morgonen så det är viktigt att jag får tag på den för annars blir hela helgen förstörd.
Ja nu vet ni vad som händer.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Bättre tider

Publicerad 2013-04-25 10:07:52 i Allmänt

Jag har ju haft såret på ryggen snart i två år och det aldrig ha läkt. När jag sist var till doktorn som tittade på såret så det blev det bestämt om en annan omläggning och det tycker jag va bra för nu har jag inte samma smärta som tidigare.Den omläggning som jag hade tidigare gjorde så att den fastnade i såret och skavde så fort jag rörde på mej och för varje gång vi la om  fick dom blöta loss förbandet och den lilla läkning som blivit rycktes bort när  dom tog förbandet. Nu med denna omläggning så fastnar det inte lika mycket och jag kan röra på mej mer utan den hemska smärtan.Om såret läker så skulle jag nästan kunna  göra vad som helst som alla andra kan göra det vore en dröm de!!
Tack för titten välkomen åter!!

att tåla smärta!!

Publicerad 2013-04-23 15:08:35 i Allmänt

Jag har ju lärt mej hantera min smärta på olika sätt tex att lära sej sova med smärta vilket inte är lätt men med tiden vänjer man sej gick och la mer 10:30 och vaknade 01:35 med smärta i ryggen och klev upp och¨stängde dörren och satte mej och såg på tv och har varit vaken sedan dess.
När jag var hos tandläkaren sist så ville ju tandläkaren sätta bedövning men jag sa kör utan bedövning och tandläkaren sa " ska du inte ha bedövning det kommer att göra jätte ont "nej kör utan ändå jag är van smärta så det går nog bra.Jag hade rätt och läkaren fattade inte hur jag kunde fixa de utan bedövning för vissa måste dom till och med söva för att det ska gå att genomföra men jag är ju van värre smärta än det där är som en fis i rymden.
Det löste då sej och det är i alla fall huvudsaken.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Så dåligt!!

Publicerad 2013-04-21 12:11:40 i Allmänt

I morgon måste jag ringa till tandläkaren om att få en akut tid för den lagning dom gjorde var ju bara en provisorisk lagning och när jag använde tandtråd så lossnade hela lagningen så nu vill jag att dom gör en lagning som verkligen sitter fast så den inte far bort för nu är det andra gången det händer. Sist jag var till tandläkaren ville ju hon sätta bedövning men det ville ju inte jag och det gick då bara bra fast jag inte hade bedövning och läkaren fattade inte hur jag fixade det men jag har ju vant mej med smärta så för mej är det inte värre än vanligt.
Nu idag så är jag bara hemma och tar det lugnt för ryggen säger ifrån så fort jag rör på mej så det blir mest att titta på film med mera men det är ju inte det sämsta de heller.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe 

Lite bättre

Publicerad 2013-04-20 09:43:07 i Allmänt

Sist vi var uppe på sjukan blev det ju bestämt om en annan omläggning av såret på ryggen och det har väl gått rätt så bra ändå för nu i morse när vi la om såret såg det ut som att det har tagit ihop och minskat.Nu hoppas jag att det fortsätter så jag kan få det läkt någon gång har ju haft det här såret snart i två år och skulle det läka och jag skulle bli fri från värken är det som om jag skulle vinna miljoner!!!
Nu idag ska jag fortsätta att göra dvd register men det tar tid och det är mycket att skriva upp men det måste göras om jag ska ha någon koll på vilka filmer jag har och inte har.Jag kanske blir färdig om några år eller så om jag har tur :)
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Sm-guld

Publicerad 2013-04-19 14:55:35 i Allmänt

Ja det är väl bara att lyfta på hatten för Skellefteå som lyckades ta SM-GULD men det kanske inte är så konstigt att dom vann eftersom dom har tre stycken killar som spelat för Björklöven och som låg bakom 3 av fyra mål i går dagens match och som haft stor betydelse under hela serien.
Nu idag har jag ingen skola så jag kommer mest att hålla mej hemma och skriva lite på min bok som jag håller på göra  och som jag har som skolarbete i Svenskan. Jag kommer att Ta upp allt som jag varit med om sen jag blev sjuk och det lär ta enormt med tid men det är då någonting jag verkligen vill göra.För alla som utbildar sej inom vården får ju lära sej en hel del om kroppen men det är en sak att läsa det ur en bok om hur just den sjukdomen är och hur ont eller inte ont man har än om man får lära sej det av en person som fått vara med om det själv som kan förklara hur ont eller inte ont man har och att alla patienter är unika.Jag kommer även skriva om patientbemötande och att man ska respektera vad en patient säger eller känner och inte strunta i det bara för att dom är ju utbildat på det här så dom vet ju bäst för det har hänt mej så många gånger. Jag kommer även att skriva om hur jobbigt det är om man har viljan att göra något och att inte klara av de pga att det gör för ont och hur man försöker kämpa på även om man har det tufft.
Det är då lite av vad jag ska skriva om.
¨Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Nu är jag less

Publicerad 2013-04-17 09:38:47 i Allmänt

Nu är jag så less på att bara gå hemma med värk och gå mellan tv:n och datorn så jag ska fara till skolan idag  på lektion för det blir inte bättre av att jag bara går hemma hela tiden inte undra på om man inte får några betyg om man inte är på skolan.
Jag ska senare idag till tandläkaren igen för att göra en permanent lagning istället för den provisoriska lagningen som sitter där just nu. Anledningen till varför hon inte gjorde det från början var att jag började blöda mycket men har nu fått ett medel som jag ska ta som kan minska blödningsbenägenheten.
Det jag inte gillar hos tandläkaren är när dom sticker in sprutan för att bedöva för hon sa att om jag inte skulle ta bedövning skulle jag flyga under taket.Jag tycker inte heller om när man blir så bedövad i munnen det går ju nästan inte att prata.
Vi får väl se hur det går nu ska jag göra mej i ordning och fara till skolan.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Måste få hjälp!!

Publicerad 2013-04-16 07:40:48 i Allmänt

Nu på morgonen måste jag ringa för att få träffa en akutdoktor idag för såret på ryggen ser mycket sämre ut och kan vara infekterat. Jag får fråga först vem som är akutdoktor för jag går inte ihop med vissa doktorer och jag vet att det är en doktor på förmiddagen och en annan på eftermiddagen så någon gång under dagen kanske man får hjälp.
Det skulle va kul att kunna fara till skolan och vara med på lektionerna eller bara för att få träffa folk men när jag knappt orkar med att fara och handla på Ica så är inte de möjligt tyvärr :-(
Nä nu är det bäst att jag börjar göra mej i ordning inför dagen och läkarbesöket.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Jobbigt värre!!

Publicerad 2013-04-15 08:41:40 i Allmänt

Idag så ska jag klockan 09:00 till tandläkaren igen för att laga två tänder som jag skadade sist jag ramlade för som det är nu har jag en stor glugg längst fram på nedre käken och så fort jag öppnar munnen och pratar märker var enda en man pratar med och frågar vad jag gjort.
När jag varit där ska jag följa med morsan på jobbet för hon har telefonkonferens klockan 10:00.Under tiden ska jag klippa ut ur tidningar och plasta in allt som rör björklöven att dom tog sej upp till Allsvenskan för det är något som jag verkligen vill spara.Jag plastar in det för annars med tiden så blir ju tidningar gula och det är inte så kul.
När morsan är klar ska vi ringa till sjukstugan till sköterska för att be någon titta över såret för när vi la om såret igår så såg det mycket värre ut och det dom senaste dagarna.Vi ska även be dom lägga in till doktorn en lapp om att jag behöver få utskrivet en del mediciner så jag inte blir utan  för blir jag utan medicin och jag redan nu har så ont så blir det en mardröm.
Nu måste jag börja göra mej i ordning.
Tack för titten välkommen  åter!!
Sampe

Ständig smärta

Publicerad 2013-04-12 10:19:47 i Allmänt

Igår var jag med datorn till It-4 you för att lämna in datorn och få hjälp med att installera två data spel för än hur jag försöker såg gick det bara inte .Det tog nästan hela dagen innan dom ringde och sa att den var klar så morsan åkte och hämtade den så det var bara till att köra.
Jag vet då inte vad jag ska ta mej till med den här ryggen för den gör ju mer och mer ont för varje dag som går.och det blir inte bättre.Det som brukar hjälpa bäst är en salva konstigt nog som innehåller peppar som gör att det område man smörjer in är det som om det domnar det som bort. Om ni provar att ta någon starka kryddor som en Jalapeño eller något annat stark krydda och tar bort en liten bit och smörjer på läpparna så kommer ni att känna hur det som domnar bort och ungefär så fungerar salvan.
Det blir nog till att ta en lugn dag idag och försöka göra så "lite" som möjligt för att jag inte ska få ännu mer ont för även fast jag gärna skulle vilja göra saker går det bara inte när det gör för ont för då vill man bara röra på sig så lite som det bara går.
 Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Länge sedan

Publicerad 2013-04-09 10:13:32 i Allmänt

Det var väldigt länge sedan jag kunde va i skolan och igår ringde min mentor för att höra hur läget var och det var några papper jag skulle fylla i angående vilka ämnen jag vill läsa nästa period.Jag sa att jag skulle fara till skolan och försöka va med på lektion.Nu idag så ände jag att jag orkade med att gå till skolan och det gick rätt så bra jag kunde vara med på religonen där vi satt och såg en film.Det är ju tänkt jag ska ha Svenska 10:20 men jag vet inte om jag pallar med det har just tagit medicin och ska låta den börja värka innan jag avgör om jag kan fara eller inte.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe
 

Ändrande planer

Publicerad 2013-04-08 13:33:15 i Allmänt

Jag hade bestämt mej igår för att försöka ta mej till skolan och vara med på lektionerna men imorse när jag vaknade och klev upp 02:35 och hade enorm smärta i ryggen så det blev ingen skola idag.Min mentor ringde för en stund sedan för att höra hur det var med mej och om jag haft de trevligt i påsk.Jag berättade då om mina planer att försöka ta mej till skolan i morgon och det tyckte hon lär bra för det var några papper jag ska skriva under angående vilka olika ämnen jag vill läsa denna period.
Nu sitter jag och letar på nätet efter något bra actionspel till pc men hittar inte just någonting som är "nytt" på den marknaden.
Senare här så ska vi fara ut efter att morsan slutat på jobbet och det blir efter 13:00 så under tiden så letar jag efter nya spel för jag måste ju ha nått att göra medan jag väntar:)
Nu vet ni hur läget ser ut.
Tack för titten och välkomen åter
Sampe

VI ÄR TILLBAKA!!!!

Publicerad 2013-04-06 08:35:03 i Allmänt

Igår så blev Björklöven klara för att spela i allsvenskan och det är nästan som om dom vunnit SM-guld!!! Vi såg matchen på TV, en fullspäckad arena i färgerna grön och gul och det var så himla skönt att få se synd bara att man inte kunde vara där och få se det live.Nästa mål blir väl att vinna allsvenskan och ta sej upp i elitserien så dom får något vettigt lag i den serien :)
Idag så ska jag jobba lite på datorn och rensa ut allt onyttigt ur den för det börjar bli väldigt fullt och när det är gjort ska jag fylla den igen med en massa nya roligheter:)
Så ser dagen ut.
Tack för titten välkommen åter
Sampe

Alltid är det något!!!!

Publicerad 2013-04-05 10:40:52 i Allmänt

Alltid ska de va något som är fel har just upptäckt att kring min Peg (eller knapp som vi säger) som sitter i magen och som jag kan spruta in mat via den vägen är det en massa blod kring den och ner i själva öppningen och det blöder ganska kraftigt men jag ska avvakta ett tag för att se om det slutar annars får jag nog fara upp på sjukan och i värsta fall ner till Umeå för att få hjälp.
Det är ju inte livshotande men när jag har väldigt ont och att det blöder kraftigt så vet man ju att det är någonting som är fel för så här ska det inte vara och jag har aldrig varit med om detta tidigare därför vet jag inte direkt vad man ska göra åt de men slutar det inte blir det sjukan som gäller.
Annars i dag så tar jag det bara lugnt och senare här i eftermiddag ska jag och mamma ut och handla så jag får komma mej ut och se någonting annat men även för att träffa lite folk för det är inte kul att bara vara hemma och gå från tv-n till datorn eller sitta och räkna tapeterna eller något:) .
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

En tand mindre

Publicerad 2013-04-04 10:06:24 i Allmänt

Ja då var jag en tand mindre och det var bra att jag tog bort den för som ni ser på bilden här nedanför så ser ni hålet i tanden.Det gjorde inte ont när han drog ut tanden men innan så slet i munnen och jag sa till honom "en sådan här gång borde det vara bra att va stor i käften" läkaren höll med om det.
Nu är vi ju hemma igen och jag är hemma och tar det lugnt medans mamma är på jobbet och håller på så det är väl ungefär som det brukar vara.
Jag ska idag skriva ett brev till en reporter på expressen angående en artikel som hon skrivit om en tjej som haft cancer och legat på sjukhus nästan halva sitt liv och har svåra smärtor hela tiden. Läkarna kunde ha hjälpt henne flera år tidigare men inte trott på patienten och hennes föräldrar och slarvat med undersökningar.Jag har ju varit med om nästan exakt samma sak och jag ska skriva till reportern för jag vet att dom inte får ge ut hennes adress eller telefon nummer men jag skulle vilja om hon kan ge henne mina uppgifter om denna tjej skulle kunna tänka sej skriva eller ringa till mej så vi får prata för det finns ingen person som inte har varit med om samma sak som kan säga att dom förstår hur man har det den ända som kan säga så är just den som varit med om det själv därför skulle jag vilja prata med henne.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Hämta medicin

Publicerad 2013-04-02 12:37:09 i Allmänt

Vi är ju kvar hos mormor eftersom jag ska dra tanden imorgon.Det blev ett problem för jag fick slut på en medicin som är den bästa mot min värk och den går inte att hämta ut på ett "vanligt" Apotek utan man måste special beställa efter den medicinen eftersom den är så ovanlig och få patienter som använder den.Men det brukar gå att vi ringer till Apoteket som är i kulverten på lassaretet och får hämta medicinen där men nu sa dom att dom inte längre tar emot privatpersoner där längre.När vi fick höra det och vi beskrev hur läget var och vi fick prata med en av cheferna så till sist skulle vi få komma och hämta ut medicinen.Nu åker mamma ner dit och hämtar den så jag slipper bilfärden för det är det värsta för min rygg jag blir helt knäckt efter att åka längre streckor.Efter hon varit där passar hon på att åka förbi Ica kvantum och handla lite .

Under tiden hon är borta så ska jag försöka ordna våran dator den har fått spunk den kastar ut mej ur internät hela tiden och jag måste starta om datorn varje gång det händer för att jag ska kunna få den att fungera igen.När jag gjort det får jag fortsätta lära mormor mobiltelefonen det var mycket svårare än jag trodde och det är ju som dom brukar säga "det är inte lätt att lära gamla hundar att sitta" vi får väl se hur det går...

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Telefon

Publicerad 2013-04-01 09:27:42 i Allmänt

I dag vaknade jag 02:45 med huvudvärk lika som igår jag undrar om jag var på fest igår nu igen :)
Nu idag ska vi försöka ordna så allt fungerar med mormors telefon.Det gäller "bara" att hitta mobiltelefonen som hon har lagt på ett "säkert ställe" och vi får nog eventuellt köpa ett nytt sim-kort och fylla på den så det går att den går att ringa med.Efter de blir det svåraste jobbet att kunna lära mormor hur hon ska använda den och att hon alltid har med sej den när hon far bort och att hon ser till att den är laddad så man kan nå henne eller om hon någon gång behöver ringa efter hjälp.
Detta kan nog ta hela dagen är jag rädd men det måste göras.
Nä nu ska jag försöka leta rätt på mobilen så jag kan börja mitt arbete.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela