sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Iphone4 igen

Publicerad 2010-11-29 11:05:58 i Allmänt

Jo jag skrev ju tidigare att jag köpt en iphone och att det inte gick så bra men nu klarar jag av den och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med den här telefonen för den har allt dejag behöver och jag rekomenderar att köpa den ni kommer att bli nöjd.

Jag skrev ju tidigare om min axel som gör så ont och i dag var jag hos sjukgymnasten och hon sa att jag har fått en kraftig inflamation i axeln men om man gör några övningar som jag fått så ska det väl lösa sej om ett tag trodde hon.

Men en sak som inte är roligt att jag har under en längre tid när jag varit på toa så ser kisset lite mörkt ut men nu dom senaste dagarna så har jag kissat blod och det svider och bränner så vi bestämde att vi skulle ringa till sjukstugan vid åtta men då när man kommer fram till en data röst där man väljer sin områdes doktor jag då valde jag Peter Adler men då säger den rösten att han inte har telefon tid i dag så då valde jag Peter Bergren som också har hand om mej men då säger datarösten att han har inte telefontid i dag Så jag bara frågar hur ska man göra för att få prata med en doktor i Storuman?

Det ända nummer som gick att ringa till va till sköterskorna och då när vi fått tag på dom så sa dom till en vikarie för både Peter Adler och Peter Bergren så vi får väl se om han hittar orsaken eller om vi måste åka iväg till lycksele för att undersökas ja vad vet jag?

Tack för titten välkomen åter!!!

Sampe

Iphone

Publicerad 2010-11-25 12:01:11 i Allmänt

Jag ber tusen tusen miljoner gånger om ursäkt för att jag inte skrivit så mycke på den sista tiden men jag har inte mått så värst bra har knappt orkat sitta vid datorn.Men jag ska försöka att skriva så ofta jag kan.

Jo under dom senaste dagarna har jag inte mått så bra har haft en nedrans massa värk i både rygg och nacke men framförallt i min högra axel för en natt när jag låg och som så rullade jag ner från sängen och det knakade ju i regält mycke och det värker nå så kopiöst mycket.Men jag lyckades att somna men jag kände redan nästa dag att jag behövde upp på sjukan och att dom kunde undersöka ifall jag brutit något? Efter att doktorn klämt och tryckt på olika ställen så skreck jag för det gjorde så ont men när vi sedan gör en röntgen så kunde doktor inte se något fel. Det tycker ja är  underliggt  varför det värker så i axel och jag kan inte få upp den högra armen över midjan för att det värker så vi har kräft att få prata med en annat doktor men dom vill först att sjukgymnasten ska undersöka mej och ifall hon hittar något fel så rapporterar det vidare till doktorerna.

När jag nu var i umeå så köpte jag mej en Iphone och jag tännkte att jag är ju rätt så teknisk så det skulle inte vara så svårt med där fick jag jag begrep inte hur jag skulle lyckas så jag ringde It for you och hörde ifall dom kunde ta emot mej men då säger en kille där att dom inte tog emot telefoner men då hör jag en annan röst som frågar vilket märke det var och då när jag berättat de så var det bara att komma för den killen hade just en lika dan så han hjälpte mej igång med de,Men det sved i plånboken 250 kronor för en halvtimma.

Men trodde ni det var slut redan då när jag skulle försöka överföra musik till telefonen men det gick inte och jag höll på bli så förbannad att jag nästan var på väg att kasta den i sopkontejnern men morsan sa att vi kunde ju fara tillbaka och se ifall han kunde hjälpa mej så vi satt väl där en kvart och då fick jag öva lite så nu kan jag de trots att det var besvärligt.
Så nu hoppas jag bara att det inte blir nå mera problem.

Tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Snurrigt värre

Publicerad 2010-11-19 13:06:13 i Allmänt

Jo jag skrev ju tidigare att jag skulle få operera in en sevekå och jag väntade hela dagen på att det skulle bli av och vi fick inte gå ifrån rummet bara för att dom säger hela tide "gå ingenstans för läkaren kommer snart" dagen gick och det värkade inte som om dom skulle hinna med den dagen men så kommer avdelnings doktorn in och han sa att det inte skulle bli av över huvud taget för den doktor som skulle göra det tyckte inte att det var lämpligt att behöva ha en sådn där hur länge som helst så han beslutade att jag skulle få exakt samma medicin fast i tabblet form.

Det var ju bra att fast en sak gillade jag inte för sköterskerna och doktorerna som jobbar på avdelningen visste redan om det tidigare på dagen men hade inte sagt någonting och det tycker jag fel för då hade vi ju kunnat fara iväg mycke tidigare och jag sa det åt dom men dom lyssnade inte riktigt.

Men en sak jag köpte en ny telefon en Iphone men det går inge bra jag får ju inte igång fanskapet jag fattar inte vad som är fel jag blir bara galen för jag har satt in det mindre simkortet i den nya och nu när Jag måste vänta på att få någon hjälp med den så tänkte jag att jag använder ju bara min gammla telefon men Jag min stora idiot jag har ju knäppt ut simkortet så det  skulle passa i iphonen och nu kan jag ju inte använda den .

Så om det är någon som vet hur man ska göra skriv gärna till mej på Facebook på min användare för det går ju inte ringa till mej om man inte ringer på min mammas telefon och det nummret  är 070 527 40 24
SÅ BLIR JAG SÅ TACKSAMM

TACK FÖR TITTEN VÄLKOMEN ÅTER!!¨

Sampe

Ständigt denna väntan

Publicerad 2010-11-17 12:23:47 i Allmänt

Jo jag glömde skriva i går är att jag ska få en typ av sevekå (en infart som går till hjärtat som man kan spruta medicin i och då behöver dom inte sticka om varje dag som tur är.

Men det kanske blir i dag om dom får tid eller dom närmaste dagarna och i fall det skulle ta längre tid så får vi åka hem och vänta där hemma och åka ner när det blir av.För det är mycket bättre att jag får fara hem än att jag ska ligga på sjukhuset där det absolut inte finns något att göra vem skulle vilja de?

Desvärre sitter jag och tänker lite över skolan jag kan nog glömma att få några betyg med tanke på all min frånvaro visst det är kanske lång tid kvar men hur ska jag hinna allt de ni andra gjort under tiden.

 Ja jag vet inte hur det ska gå men som det är nu tar jag bara en timma i taget så får jag väl försöka lösa det andra sedan.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Snabba kast

Publicerad 2010-11-16 14:16:44 i Allmänt

Jo jag skrev ju tidigare att doktorerna inte varit här och i dag så ringde dom till doktorn och efter en massa tjat så kom han hit och jag tänker inte berräta vad som sas men jag ska iaf byta medicinering men jag tror inte på doktorns ide att den ska vara så mycke bättre för jag har testat den förut och då fungerade den inte så jag vet då rakt inte hur  den ska hjälpa nu men men det återstår ju att se.

Här ser ni en bild på andningapparaten som jag använder
här ser ni den apparat som jag använder för att jag ska andas som jag ska under natten

I förrgår så då kunde jag äntliggen gå på hockey och se björklöven spela och löven spelar ju i divition 1 men tidigare var dom ju i allsvenskan men vart degraderade pga pengarbekymmer men men hur som helst så spela löven mot ett lag som heter Clemensnäs och det vart riktig utklassning löven slog dom med HELA 10-2  !!!
Och det var ju en stor höjdpunkt och pricken överi är att jag får gå in till spelarna och snacka lite med dom och dom bryr sej verkliggen om mej jag välkomnas alltid dom bjuder mej och mamma på mat med mera.Och det bästa av allt är att jag snackade med min fadder i björklöven och han är min favorit spelare och han heter Jimmy Blixt och det märks bara på namnet blixt han är snabbt på pucken och han har även i uppgift att skydda våran målvakt så han är en mycket viktig spelare:Men jag ska komma till saket jo att jag bad en annan spelare att ta kort på mej och Blixt och så här ser det utHär sitter jag och min fadder i björklöven han är även den spelare jag är aldra bäst i laget.
Nu ska jag ta och prata lite med sjuksköterskan om lite smärtstillande får väl skriva mer i morgon
Tack för titten välkomen åter!
Sampe

Hur länge ska de behöva ta...

Publicerad 2010-11-12 13:01:48 i Allmänt

Hur länge ska jag behöva vänta innan läkaren kommer? Det är en fråga jag ställer till personalen här på avdelningen. Jag har ju legat här i en vecka och smärtläkarna har inte varit här en enda gång. Läkarna säger varje dag att dom ska komma men att dom inte kan säga vilken tid det blir.
Dagarna har gått utan att dom kommit, det tycker jag är respektlöst att jag som patient ska behöva bli behandlad så.
Om dom då hade ändrat i medicineringen eller kommit och undersökt mej men inte ens det har dom gjort på hela veckan så ni kanske  fattar varför jag är besviken på dom.

Men men vi får väl se om dom nu lyckas komma i dag eller om man ska måsta vänta tills nästa vecka om dom ens kommer då vill säga?

Senare i dag ska vi få besök av en bekant så det ska bli trevligt då får man någon att prata med och kanske om man kan hitta på något ja vem vet det beror ju som sagt om doktorn kommer eller inte.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe



När ska dom komma på nåt?

Publicerad 2010-11-09 18:09:50 i Allmänt

Jag har ju under en längre tid haft en nål i armen som dom har sprutat medicin i och den medicinen skulle hetas va bra mot smärta men jag har hela tiden sagt sedan första gången jag fick den att den inte biter på min smärta och att dom måste komma på något annat.

Men inte har dom lyssnat på de dom har fortsatt att ge mej samma medicin hela tiden och den medicinen är kärlretande (alltså blodkärlena tar skada av medicinen) och det har gjort att vi flera dagar i rad måsta byta den till en ny nål och det är inte de lättaste dom får sticka minst fem gånger innan dom hittar rätt och då om ni tänker att man måste göra de varje dag då kan ni fatta att då är man som en vandrande nåldyna.

Så jag har sagt åt sköterskorna att dom ska säga till doktorerna att dom får komma på någon annan medicin som jag kan ta utan att dom ska behöva sticka mej en massa gånger.Men än så länge har jag inte fått dom att ändra sej men någon gång kanske dom kan komma på något smart som jag själv kan ta som all den andra medicinerna jag tar varje dag men det åtestår att se.

tack för titten välkomen åter!

Sampe

Hur det ska gå?

Publicerad 2010-11-08 12:20:40 i Allmänt

Jag ber åter igen om ursäkt för det dåliga uppdaterandet nu på sista tiden men av någon anledning när jag ska försöka logga in på min användare så nekas jag tillträde och kan inte komma åt och skriva och när jag väl tagit mej in har den inte lagt upp det jag har skrivit jaja får se om jag lyckas nu då??

Jo jag mådde ju som sagt inte nå bra sist jag skrev och det slutade med att vi for in på akuten här i Umeå och efter att jag fått komma in på ett rum där så började dom att undersöka mej och efter en timme så kom läkaren och han sa att inom ortopedi (allt som rör ryggen) så i det här läget skulle dom inget göra så då började dom undersöka mej igen och då inom neurokirurgen ( Allt som rör mitt huvud) dom skickade iväg mej på en röntgen men dom hittade ingenting men dom såg ju hur pass ont jag hade så då till sist så säger dom att jag ska bli inlaggd på lungan och jag fattar inte vadför jag hamnar där men det slutade med de.

Jag har haft flera jobbiga nätter och har inte sovigt nästan alls och har mått pyton men dom har inte gjort någonting och nu i dag får jag reda på att en massa läkare ska träffas angående mej och då ska dom diskutera vad dom ska kunna göra och hjälpa mej med men jag vill själv vara med på det här mötet men det får jag inte och det stör mej för jag har varit med om sådant här förr och då har det blivigt massor med fel bara för att jag inte fått vara med så jag är lite rädd för vad som kommer att hända men jag får väl försöka lösa de då tror ja....

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Hur mycke ska man måsta tollerera?

Publicerad 2010-11-03 10:30:49 i Allmänt

Jag ber tusen och tusen gånger om ursäkt för att jag inte uppdaterat bloggen på ett bra tag.Det finns en anledning till det, jag har mått så in i nordens dåligt, jag har ont i hela kroppen och på nätterna  när jag sover får jag ju andnings uppehåll.  När kroppen ska ha igång allt igen så då reagerar kroppen så att jag vaknar och får kramper som håller på ja säkert 10-20 minuter. Efteråt så får jag ont som bara den och det som är det värsta att jag i nuläget inte har någonting som jag kan ta när det blir så här. Visst jag skulle ju kunna åka upp på sjukan och få en injektion i armen men jag har försökt flera gånger förklara att jag inte får någon effekt, all smärta sitter ju kvar.
Så varför ska man åka upp dit när man inte blir hjälpt. I morse for vi upp på sjukan och jag fick en injektion men vi var egentligen där för att få en akut tid hos någon av dom doktorerna som känner till mej.  Tidigaste tiden jag kunde få var klockan ett. Vi får väl se om doktorn lyssnar på vad jag säger för annars pratar han bara över huvudet på mig. Det är inget som jag gillar det är ju ändå min kropp och det är ju jag som får gå med den här smärtan och ingen annan.
                                        Jag tycker att jag har rätt att säga min åsikt i de hela.

Tack för titten och välkomen åter!!

En väldigt sliten Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela