sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Jobbigt men väntat besked!!

Publicerad 2015-09-30 12:28:14 i Allmänt

Jag har ju länge väntat på att få komma ner till Linköping för att träffa ortopeden där som jag skrivit om tidigare. Tidigare när jag ringde var i mitten av denna månad och då sa dom att det skulle nog bli i slutet av denna månad som jag skulle få komma dit.
 
Efter det så ringde jag och meddelade att jag ska operera gallan den 8/10 men dom skulle höra av sej när det var bestämt datumet.
 
Nu har ju tiden gått och när jag ringde dit och frågade när jag skulle få komma dit så sa sjuksköterskan att det "kanske" skulle bli någon vecka efter att jag opererat gallan som jag ska få fara ner.
 
Det var ändå ett väntat besked men det känns ändå jobbigt för jag vill ha besked så fort som möjligt på om läkaren kan hjälpa mej eller inte för det är EXTREMT JOBBIGT att INTE kunna göra annat än att stå korta stunder vid datorn eller ENDAST ligga i sängen för att ha minst ont!!
 
Jag hoppas och tror att värken lättar när jag fått operera gallan för värre kan det nog inte bli!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Försöka tänka positivt

Publicerad 2015-09-26 10:26:13 i Allmänt

Det är verkligen inte lätt just nu med denna FRUKTANSVÄRDA SMÄRTAmen jag försöker hela tiden tänka positivt att det snart ska bli bättre efter operationen av gallan som blir om 12 dagar.
 
Jag gör ingenting annat än att försöka ta det lugnt och jag ligger mest hela tiden för det gör minst ont då.Även om jag har viljan att göra något så går det bara inte när denna SMÄRTA är för MYCKET!!
 
Så fort jag sitter så SPRÄNGVÄRKER det bak på ryggen så det blir till att stå korta stunder när jag skriver här på bloggen och det tar väldigt lång tid att ens kunna skriva detta.
 
Om det skulle vara så att jag kanske inte skriver på ett tag på bloggen kan det beror på att SMÄRTAN är för jobbig för att jag ska orka med detta.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Nästan som ett under!

Publicerad 2015-09-23 11:28:36 i Allmänt

 Jag har ju tidigare skrivit om att jag ringde ner till Lycksele för det här med gallan och hade fått som svar att det kunde dröja tre månader innan operation och det kändes ju omöjligt att jag skulle orka stå ut.
 
Det måste skett ett mirakel för igår kväll när min mamma kom hem så hade hon med sej posten upp där det var ett brev från sjukvården. Där står det att jag ska få operera gallan den 8/10 10:30 i Lycksele och operationen görs med titthålskirurgi så jag kommer att åka hem senare under dagen.
 
Nyss ringde jag ner till Linköping för att prata med dom så att det inte blir samma dag som jag ska vara nere i Lycksele för att operera gallan som jag ska träffa ortopeden i Linköping.
Nu ska jag skriva ett mail till Läkaren och berätta att det ordnat med en galloperation så då kanske det går lite snabbare att jag får träffa läkaren.
 
Det får sedan bli till att göra det vanliga ta det lugnt och ligga ner för att värken inte ska bli värre.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Vet inte vad......

Publicerad 2015-09-22 10:36:18 i Allmänt

Igår ringde läkaren från smärtteamet och det var både bra och dåligt det läkaren hade att säga.
 
Läkaren sa " det är ju komplicerat och dom inte vet hur dom ska kunna hjälpa mej trotts alla mediciner jag äter"
Det håller jag kanske med om men det jag vet är att det gör FRUKTANSVÄRT ONT trotts ALLA mediciner.
Jag fick beskriva hur värken är och när den kommer i olika tillfällen tex stå,gå, sitta och ligga så läkaren lättare kunde förstå det bättre.
Efter att ha pratat en stund säger läkaren " Jag ska fortsätta prata med mina kollegor om detta sedan hör jag av mej när jag kan"
 
Det gav mej kanske inte direkt några svar men jag vet då att dom jobbar med det och kommer höra av sej.
 
Nu hoppas jag att det kommer att gå fort så jag får operera gallan för det kan ju minska värken en del och det är då bra iaf.
 
I slutet av denna månad om jag inte hört något från Ortopeden i Linköping så ska jag ringa dit ner och höra hur långt bort det är innan jag får komma ner och träffa läkaren.
 
Nu blir det att återgå till sängen för att vila ryggen.
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe
 
 

INTE OKEJ ATT GÖRA SÅ!!

Publicerad 2015-09-17 10:46:03 i Allmänt

Jag ringde nu på morgonen ner till kirurgen i Lycksele för att höra om hur snabbt det kunde tänkas bli någon operation? sjuksköterskan jag fick prata med sa att jag stod på väntelistan för en operation av gallan men att jag kunde tänkas måsta vänta i tre månader ( det är inom vårdgarantin) .
 
Även fast jag berättade om att jag skulle operera ryggen och att läkaren ville att jag skulle operera gallan först så sa sjuksköterskan att det spelade ingen roll man har sin plats i kön så det är "BARA"till att vänta.
Det är INTE BARA till att vänta utan jag får lida enormt mycket för detta eftersom det förvärrar smärtan i ryggen!
 
Om det skulle vara långt bort ska jag KRÄVA att vi ska ha ett möte med smärtteamet så fort det bara går för jag vill inte behöva plågas i onödan när jag vet att det kan finnas något som kan lindra min FRUKTANSVÄRDA SMÄRTA!
Vägrar dom att vi ska ha ett möte så ska jag säga att då tänker jag dels anmäla dom men också prata med media om detta för dom ska INTE kunna komma undan med detta!!
 
Vissa kanske tycker jag verkar gnällig men om dom som nu tycker det skulle få prova på hur det är att ha det så här och försöka klara sin vardag med denna smärta. Då skulle dessa personer kanske förstå hur jag känner och hur VANSINNIGT ARG jag blir på smärtteamet eftersom jag INTE får någon hjälp med smärtan!
 
Nu måste jag sluta för nu gör det för ONT!!
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe
 
 
 

Något som verkar stämma!!

Publicerad 2015-09-13 11:31:00 i Allmänt

Jag har länge haft värken och hela tiden har jag försökt komma på vad som kan vara orsaken och vad som kan hjälpa. Det jag nu kommit och tänka på är att om jag jämför i början av detta året hade jag ont men inte så ont som vad jag har nu.
 
Vad är då skillnaden?
 
Jo skillnaden är att jag har gått upp mer i vikt för om jag jämför i min smärtdagbok så ser jag att ju mer jag ökar i vikt ju ondare har jag haft i ryggen då trycket på skruvarna blivit större.
 
Jag har pratat med min dietist och hon håller med mej om detta och även  läkare på sjukstugan tror samma sak så jag har nog bevisat något!
 
Bara för att jag kommit på detta betyder det INTE att jag kommer vilja gå ner i vikt bara för att smärtan ska bli lindrigare. Jag ska fortsätta gå upp i vikt även fast jag får lida ENORMT MYCKET för det men jag vet att om jag ska operera dels gallan men även om jag ska operera ryggen behöver jag väga så mycket jag bara kan för att det ska kunna läka.
 
Det känns ändå lättare när jag vet vad som är problemet för det gör det lite lindrigare att hantera värken.
 
Nu hoppas jag att det kommer gå fort så jag får operera gallan snabbt för det är nog JOBBIGT med ryggsmärtan!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

ENORM STORT STEG PÅ RÄTT VÄG!!

Publicerad 2015-09-09 08:48:50 i Allmänt

Igår eftermiddag ringde jag ner till Linköping till ortopeden för att fråga när det kan tänkas bli jag får komma ner dit så dom i Umeå kan beställa flygbiljetter och beställa reseservice från flygplatsen.
 
Jag fick veta av en sjuksköterska på ortopeden i Linköping att jag står på väntelista där men hon kunde inte säga exakta datum men att dom planerar och går allt som det ska så blir det någon gång nu under September som jag får fara dit för att träffa ortopeden.
Det är efter det besöket som läkaren kan bestämma om han kan hjälpa mej med att plocka ut skruvarna eller inte.
 
Nu känns det ändå lite lättare att orka härda ut den FRUKTANSVÄRDA SMÄRTAN när jag vet att det kanske inte dröjer så länge innan jag kan få någon hjälp.
 
Jag vågar nästa inte tro på att det kan vara sant förrän vi sitter där och jag får träffa läkaren men ändå det är ett ENORMT STORT STEG PÅ RÄTT VÄG!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Inte ovanligt att det INTE händer!

Publicerad 2015-09-08 14:50:00 i Allmänt

Jag har väntat att läkaren från smärtteamet ska ringa men läkaren ringde inte igår och har ännu inte ringt men en sjuksköterska har skrivit ner allt jag ville prata med läkaren om så när läkaren nu VÄL ringer så behöver bara svara på alla mina frågor.
 
Om det inte finns några mediciner jag kan ta mot smärtan för att ha mindre ont då vill jag ha ett möte med ALLA i det så kallade smärtteamet och då ska jag förklara hur FRUKTANSVÄRT ONT jag har och visa det med min egna uppfinning som dom ska få prova på för att själva förstå på ett ungefär hur jag har det varje sekund på dygnet.
 
Skulle det vara så att smärtteamet inte vill träffa mej så jag får göra min röst hörd så kommer jag att gå till media och berätta om hur jag får lida och vad jag skulle vilja göra för att lindra smärtan och framförallt det som orsakar smärtan och vad som ska behövas göra.
 
Jag vet att man kan bli förlamad i värsta fall med en sådan operation men det skulle jag kunna leva med men jag KLARAR INTE av att leva hela detta liv med denna (ursäkta språket) DJÄVULSKA SMÄRTA!
 
Mitt STORA mål här i livet är att få ut skruvarna och slippa värken så jag kan börja leva igen!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Nya strategier !!

Publicerad 2015-09-05 10:10:31 i Allmänt

Nu har jag en ny strategi för att få hjälp med smärtan och det är att jag kommer att på måndag bli uppringd av läkaren från smärtteamet och då kommer jag att ställa några krav.
Dessa krav är att om dom inte kan ge mej något mot smärtan och inte villig att söva ner mej för att jag ska slippa smärtan fram tills jag ska få fara ner till Linköping till läkaren så vill jag bli inlagd på en avdelning och ligga där och ha ont istället för här hemma.
 
Tydligen måste man visa dels hur ONT jag får ha det varje sekund på dagen men också hur mycket pengar jag sparar åt landstinget genom att göra allt själv.
 
Varje gång jag pratar med läkaren på smärtteamet får jag höra när jag vill höja dosen på mediciner för att lindra smärtan så får jag höra "Landstinget har ju inte råd att betala föra dina mediciner" Nähä men med tanke på hur mycket pengar jag besparat dom så vill dom inte betala min mediciner så ska jag inte bespara dom den kostnad vi gör eftersom vi gör allt själva här hemma.
 
Jag har sagt flera gånger att jag är villig att sänka vissa mediciner om jag får prova något annat men det har dom sagt NEJ till så då ser jag bara den utvägen att höja medicinen så länge dom inte vill prova något annat.
 
Det var under en lång tid som jag fick stå för den dyra medicinerna själv och vi hade ALDRIG klarat av det om det inte var att jag var tvungen att använda pengarna som jag fått för vårdskador och det är INTE RÄTT att jag skulle måsta använda dom pengarna för att kunna få den dyra medicinen mot smärtan för att få lite lindring!!!!
 
Jag har en del Ess i rockärmen kvar men dom drar jag inte fram än jag väntar tills på måndag för att få se vad samtalet med läkaren säger.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Helt vansinnigt galet!!

Publicerad 2015-09-02 08:32:00 i Allmänt

Igår ringde en läkare från Smärtteamet och som sa det att det inte skulle gå att lägga någon ryggblockad inte ens sätta in ryggbedövning mot smärtan men hon pratade om ett helt annat ställe än där jag har ont. När jag försökte prata och berätta så blev jag avbruten hela tiden och kunde inte säga nästan något så och sedan sa läkaren bara hejdå.
 
Jag har ju sagt flera gånger åt läkaren vart det är jag vill ha hjälp med smärtan men eftersom jag ALDRIG träffar läkaren utan ENDAST får förklara på telefon så är det inte lätt för mej och min mamma att kunna berätta något för vi blir avbrutna hela tiden sedan säger läkaren hela tiden hejdå utan att vi säkert vet att läkaren uppfattat vad som är problemet.
 
Vi har flera gånger velat träffa läkaren för att visa hur det är och hur jag får ha det dag ut och dag in men det tycker dom INTE är NÖDVÄNDIGT utan att det går lika bra att ta på telefon.
 
Jag förstår inte hur det kan vara så att när det gäller djur är det stenhårda regler hur dom får behandlas och att dom inte ska behöva lida och ha ont för då åker man dit för djurplågeri. Sedan om en människa behöver lida och ha EXTREMT ONT så får man bara gå och ha ont utan att få hjälp med den fasansfulla SMÄRTAN.
 
Min fråga är hur hänger det ihop??
 
Det är inte lätt att kunna stå ut med ständiga svåra smärtor hela tiden och jag försöker hela tiden läsa allt jag kan via nätet om vad som ska kunna hjälpa men om man aldrig får prova på något av det som kan hjälpa så är jag fast med samma smärta. Så vad ska man göra?
 
När man har tillräckligt ONT och man tar sej knappt upp ur sängen då är det INTE lätt att orka med att göra någonting annat än ligga i sängen!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Ett nödvändigt måste!!

Publicerad 2015-09-01 09:36:09 i Allmänt

På Fredag eftermiddag så började det att läka en massa runt sonden på magen allt jag sprutade in kom upp på sidan om sonden. Vi åkte upp på sjukstugan men dom visste inte riktigt vad dom skulle kunna göra men till sist verkade det sluta så vi kunde åka hem.
 
Under helgen så läkte det hela  tiden och gjorde ont men jag ville försöka härda ut helgen.
Igår så åkte vi ner till Lycksele på lasarettet för att fara in på akuten och sedan till Kirurgmottagningen för att kunna få hjälp.
 
När vi väl kommit in på kirurgmottagningen fick vi vänta 2,5 timmar innan jag fick komma in.
Det blev så att dom skulle undersöka om jag behövde en längre eller någon annan form.
 
För att ta den korta versionen så efter en lång och plågsam undersökning fick jag byta ut sonden till en som är längre.
 
Nu ska jag se hur det fungerar under en tid annars får vi komma tillbaka och prova något annat.
 
Det blir till att ta det EXTREMT LUGNT för den färden och undersökningen var VÄLDIGT JOBBIG!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela